Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας, θα πραγματοποιήσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πέλλα και στην Έδεσσα για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, ώρα 09:00-11:00 και 11:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα στην πόλη του χθες», που περιλαμβάνει περίπατο και ξενάγηση συνδυασμένη με ηλεκτρονική παρουσίαση σχετικά με τα μνημεία και τις αρχαιότητες που βρίσκονται τόσο εντός της σύγχρονης πόλης της  Έδεσσας (συνοικία Βαρόσι) όσο και στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου.Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, ώρα 10:00-12:00, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πέλλα θα περιλαμβάνει δύο σκέλη: Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν αρχικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, όπου στο πλαίσιο μιας συμβολικής περιβαλλοντικής δραστηριότητας που φέρει τον τίτλο «Φύτεψε το δικό σου λουλούδι στο Μουσείο» θα φυτέψουν λουλούδια στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δράση «Μυστικοί εξερευνητές: Ανακαλύπτουμε τα μυστικά των ταφικών μνημείων της Πέλλας», που θα περιλαμβάνει περίπατο και ξενάγηση στον Πολυθάλαμο λαξευτό τάφο με αναφορές στον περιβάλλοντα χώρο και στα ταφικά έθιμα των κατοίκων της αρχαίας πρωτεύουσας. 

Πληροφορίες για την Έδεσσα: Γ.Σταλίδης και Α.Ζαμπίτη, αρχαιολόγοιΤηλ. 23810 24356Πληροφορίες για την Πέλλα: Α.Σκίτσα και Α.Ζαμπίτη, αρχαιολόγοιΤηλ. 23820 31160

ΠΠΔ_2017 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.docx

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση