ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της νέας έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου του 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, με ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, πριν από τη μεγάλη πρωτεύουσα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, με σκοπό -τα έργα που θα διακριθούν- να αναρτηθούν στον χώρο του Μουσείου. Στις 10 Μαρτίου 2016, ώρα 10.00, στον χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των τριών καλύτερων έργων, παρουσία όλων των συμμετεχόντων.

Τα αντικείμενα που προτείνονται είναι η ΑΣΠΙΔΑ, το ΚΡΑΝΟΣ και τα ΠΕΡΙΑΠΤΑ (χάντρες και φυλαχτά), που θα ζωντανέψουν μέσα από τη φαντασία και την καλλιτεχνική δημιουργία των μικρών φίλων του Μουσείου.Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά (τέμπερες, ξυλομπογιές, κ.ά), αλλά ούτε και στην τεχνική (ζωγραφική, κολάζ, κ.ά.). Το κράνος μπορούν τα παιδιά να το φανταστούν με ή χωρίς πρόσωπο, με χρώματα και δικά τους σχέδια. Την ασπίδα μπορούν να τη διακοσμήσουν με τα αγαπημένα τους σύμβολα και χρώματα ή να την αντιμετωπίσουν ως ένα απλό καθημερινό σκεύος. Τέλος, τις χάντρες μπορούν να τις χρωματίσουν, να τις κόψουν και να φτιάξουν κολάζ σχηματίζοντας το δικό τους φυλαχτό.

                                                                         Πώς θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

  • Εκτυπώστε τα αντικείμενα σε σελίδα Α4 και μοιράστε τα στα παιδιά.
  • Χρωματίστε, στολίστε, κόψτε…
  • Στείλτε τα έργα των παιδιών με το ταχυδρομείο, αλλά μην ξεχάσετε να γράψετε επάνω στο έργο τους το όνομα και την τάξη τους.
  • Στείλτε τα έργα μέχρι στις 26 Φεβρουαρίου 2016 στη διεύθυνση:   Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας,  Τ.Κ 58005 (με την ένδειξη «Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά»).
  • Πληροφορίες: 

Δέσποινα Ζηλίδου (Σχεδιάστρια)Τηλ. 23820 31160    Αποτελέσματα διαγωνισμού:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1049986638429283.1073741866.43...

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ.doc

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση