Στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού

Eκδηλώσεις πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ημαθίας και της Πέλλας

Οπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρου και μουσεία της χώρας.

Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη δράση, διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις που θα σμίξουν το παρελθόν με το παρόν κάτω από το φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού το βράδυ της 21ης Αυγούστου.

• Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στη Βεργίνα, θα παρουσιάσουμε ένα «λαϊκό πανηγύρι στο αυγουστιάτικο φεγγάρι» με μασκοφόρους, κατσούλια, ζουρνάδες και γκάιντες από το Ρουμλούκι και τη Μακεδονία. Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το λαογραφικό αρχείο Γιώργη Μελίκη και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, θα γιορτάσουμε την πανσέληνο με μια συναυλία με σόλο σαξόφωνο από την Άννα Παπανίδου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, θ’ ακούσουμε έντεχνη ελληνική μουσική από το μουσικό σχήμα των Ν. Ζιαμπάκα και Ν. Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρου Λόγγου Έδεσσας, ‘’Τι φεγγάρι απόψε!...’’ Θα παρουσιάσουμε τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου από την Θεατρική ομάδα των φίλων του συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρος Πέλλας, θα γιορτάσουμε την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνεργασία με τη ΔΗΠΕΚΑ Πέλλας.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, και ώρα έναρξης για όλες είναι στις 21:00.

Πληροφορίες:

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα): 23310 92347
www.aigai.gr/news

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: 23820 31160
www.pella-museum.gr

IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: 23810 24356

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: 23310 24972

ΚΕΠΑ Βέροιας: 2331078100
www.veriaculture.gr

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση